Najnovije vijesti :
Home » , , , , , , , , , , , , , » SLUČAJ OGNJANOVIĆI Sergej Trifunović: Da su hteli, davno bi bolesnoj deci dali novac

SLUČAJ OGNJANOVIĆI Sergej Trifunović: Da su hteli, davno bi bolesnoj deci dali novac

Written By Unknown on četrtek, 5. februar 2015 | 23:32

Stvarno mi je muka od celog slučaja Ognjanović. Verujte mi, teško mi je više o tome i da govorim.

Veliki Brat

Sergej je prvi put na Tijanin slučaj ukazao tokom svog gostovanja u emisiji posvećenoj Velikom bratu. Tada je umesto komentara o starletama i dešavanjima u kući tog rijalitija, podigao transparent na kom je bio ispisan žiro-račun za pomoć oboleloj devojčici.
Ognjanovići, koji su optuženi da su sakrili na dva računa 118.414 dolar, neće da daju preostali Tijanin novac u privatne ili državne fondove, već samo direktno bolesnoj deci. Kažu da su ih ucenjivali da novac uplate u državni fond, a kada nisu pristali, krenula je hajka, odnosno istraga.

- Tijanin novac je pravno naš, ali iz moralnih razloga želimo da završi u rukama bolesne dece. Na računu trenutno ima oko 500.000 evra, a već su nam se javili neki roditelji - rekli su Nebojša i Jelena Ognjanović .

Kroz sličnu situaciju i borbu za detetov život prošli su i roditelji male Une Savić. Međutim, ovi ljudi su odreagovali potpuno drugačije.



- Unina transplantacija koštane srži koštala je 450.000 evra. Jedan deo preostalog novca prebačen je u Fond „Produži život” - oko 140.000 evra, a drugi deo u novi Fond za lečenje dece - oko 119.000 evra - kaže za „Blic” Unina tetka Ivana Mateković.
Hronologija
Septembar 2012.Počele su prve akcije prikupljanja novca za lečenje Tijane Ognjanović.
31. marta 2013.Glumac Sergej Trifunović skreće pažnju na problem porodice Ognjanović i nakon toga ceo region počinje da prikuplja novac.
12. aprila 2013.Nakon uspešne akcije tokom koje je prikupljeno 2.580.000 evra, Tijana odlazi u SAD.
15. jula 2013.Mala Tijana umire, a Ognjanovići su za njeno lečenje platili 110.000 dolara
14. marta 2014.Potpisuju protokol o saradnji s Institutom za majku i dete i troše 1.400.000 evra za nabavku opreme. Nakon Tijanine smrti na njenom računu je ostalo 405.000 evra i 1.260.000 na dva računa Jelene Ognjanović.
26. decembra 2014.Ognjanovići su saslušani pod sumnjom pranja novca i pronevere i otkriven je račun Nebojše Ognjanovića, na koji je iz Amerike prebačeno oko 118.000 dolara.
 Važno je reći da je već nekoliko roditelja odavno tražilo pomoć od Ognjanovića, ali je nisu dobili. Tako im je, primera radi, Oliver Nikolić, Lanin (6) otac, nekoliko puta slao mejlove, ali mu nisu odgovorili. Lani je na sreću urađena transplantacija koštane srži u Rimu, ali u trenutku kada je njen otac tražio pomoć od Ognjanovića devojčicino zdravstveno stanje nije bilo dobro. Inače radna grupa MUP-a ističe da se do okončanja istražnog postupka neće baviti spekulacijama niti mešati u rad tužilaštva.
Čekamo odgovor

Porodica Drašković je pre par dana pokušala da stupi u kontakt s Ognjanovićima, odnosno da zatraži pomoć za lečenje njihove ćerke Danijele. „Ognjanovićima sam poslala poruku na telefon. Poslednjih pet godina Danijela se nalazi u stanju budne kome i jedini spas je lečenje u Nemačkoj. Kako mi nisu odgovorili, poslala sam i mejl i iskreno se nadam da će nas pozvati jer nam nije preostalo još mnogo nade. Ovo je jedini spas za našu ćerku. Nadam se da ćemo dobiti odgovor od njih - kaže Vesna Drašković.

Izvor:Blic

Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.