Najnovije vijesti :
Home » , , , , , » EKSKLUZIVNO: Francuski vojnici dezertirali i prešli na stranu Novorusije!

EKSKLUZIVNO: Francuski vojnici dezertirali i prešli na stranu Novorusije!

Written By Unknown on sobota, 24. januar 2015 | 14:29

DONjECK- Komandant Nikola Perović je intervjuu ekskluzivno za „Pravdu“ objavio informaciju o dezertiranju vojnika iz Francuske vojske sa ciljem dolaska u Donjeck. Perović otkriva da se radi o dvojici dobrovoljaca sa vojnim iskustvom, a takođe je saopštio i informacije ko su oni i šta su prethodno radili u francuskoj vojsci.

Do ekskluzivnih informacija o dezertiranju Francuza iz regularne vojske i njihovom putu u Donjeck „Pravda“ je došla preko Srbina iz Francuske Nikole Perovića, koji je jedan od osnivača internacionalne brigade ( Brigade Continentale) i više puta je odlikovan u za hrabrost u francuskoj vojsci.
Jedan od Francuza koji je dezertirao, je kaplar Mael (Mael). Za vreme službe u vojsci Francuske bio je šef svoje grupe i član trinaestog bataljona planinskih jednica, a učestvovao je u operacijama u Obali Slonovače, Gabonu i Centralnoj Afričkoj Republici.
mael 351x487 EKSKLUZIVNO: Francuski vojnici dezertirali i prešli na stranu Novorusije!
Kaplar Mael (Foto: Fejsbuk)
Drugi dobrovoljac koji je iznenada napustio vojnu službu i uputio se ka Donjecku je završio oficirsku školu, a radi se o oficiru Modemeu (Modémé).
modame EKSKLUZIVNO: Francuski vojnici dezertirali i prešli na stranu Novorusije!
Oficir Modame (Foto: Fejsbuk)
„Uskoro očekujemo još desetak Francuza koji će nam se priključiti deo njih dezeritiranjem iz vojske, a neki će biti bivši vojnici koji su u prošlostu služili u francuskoj vojsci. Oni su spremni da dođu i priključe se borbi protiv diktature koju nameće Evropska unija“ kaže Perović i dodaje „Mi ovde protiv onih koji dolaze da ubijaju civile koristimo sve što su nas ranije naučili NATO instruktori, i još jednom pozivam na mobilizaciju Srba u dijaspori, i samoj Srbiji protiv NATO-a i Evropske unije“.


Izvor: Pravda/Dragan Pilipović
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.