Najnovije vijesti :
Home » , , , , » Vučićeva PRAVA imovinska karta: On je sve samo ne “najsiromašniji premijer u regionu”

Vučićeva PRAVA imovinska karta: On je sve samo ne “najsiromašniji premijer u regionu”

Written By Unknown on četrtek, 30. oktober 2014 | 12:48

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, premijer Aleksandar Vučić je “najsiromašniji” premijer u regionu. Međutim, prema njegovim ranijim izjavama, Vučić je sve samo ne najsirmašniji premijer. Otkrivamo Vučićevu pravu, skrivenu imovinsku kartu. 
Domaći mediji su krajem avgusta meseca pompezno objavili priču pod naslovom “Vučić najsirmašniji šef države u regionu”. Pozivajući se na podatke iz Vučićeve imovinske karte koju je objavila Agencija za borbu protiv korupcije, Vučić nije samo najsirmašniji šef države u regionu, već i jedan od najsiromašnijih političara u Srbiji.
Međutim, ko još veruje da Vučić, nakon 20 godina u politici, poseduje samo ono što je prijavio?
Jedan stan, pa drugi
Prema podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije, premijer Aleksandar Vučić, prijavio je sledeću imovinu: platu od 124.936 dinara i garsonjeru od 30 kvadrata koju je stekao kupovinom.
Za 20 godina u politici Vučić je uspeo da stekne samo garsonjeru?! Nešto tu nema smisla. Njegova imovinska karta je ili lažna ili je svu imovinu prepisao na druga lica ili je jednostavno mnogo nesposobniji od njegovih političkih kolega.
Međutim, kada se vratimo na njegovu imovinsku kartu, koju je Agenciji prijavi 2012. godine, Vučić je bio vlasnik trosobnog stana od 117 kvadrata koji je stekao kupovinom. Prema pisanju lista “Vreme” iz 2004. godine, Vučić je ovaj stan dobio 1998. godine, a kasnije ga i otkupio.
Vučić je, gostujući na B92, septembra 2004. godine rekao da je od države dobio 61 kvadrat, a da je ostatak otkupio sa ocem, pisala je “Politika” 2007. godine.
Podatak od stanu od 117 kvadrata se gubi u imovinskoj karti koju je prijavio 31. januara 2014. godine, dok je obavljao funkciju prvog potpredsednika Vlade. Kada je postao predsednik Vlade, u imovinskoj karti, koju je prijavio 28. maja 2014. godine, navodi se da je Vučić kupio garsonjeru od 30 kvadrata.
Dolazimo do zaključka da je Vučić tokom predizborne kampanje, odnosno, pre nego što će postati predsednik Vlade, “prodao” trosoban stan i kupio “garniseru sa špijunku” od 30 kvadrata. Prema nezvaničnim i nepotvrđenim navodima, stan je navodno prepisao na bivšu suprugu Kseniju Vučić sa kojom ima dvoje dece, Danila i Milicu, a sebi i svojoj novoj supruzi, Tamari Đukanović, koja radi u Ministarstvu spoljnih poslova, kupio “garniseru” od 30 kvadrata.
Ima i nema smisla. Nije jasno šta se tačno dogodilo sa stanom od 117 kvadrata koji je od države otkupio zajedno sa ocem.
Neprijavljena kuća i vinski podrum
Nekadašnji dnevni list “Press” 2008. godine uradio je intervju sa Aleksandrom Vučićem u “njegovom vinskom podrumu u njegovoj porodičnoj kući u Jajincima, koji je nedavno završio”.
Taj intervju je urađen odmah nakon što je napustio Radikale. U tom tekstu se još navodi: “Ovde, među vinima, sirevima, šunkama iz Italije, Francuske, ostatka Evrope i ‘novog svet’, Vučić je mesec dana prelamao da li da napusti SRS i s Tomislavom Nikolićem osnuje naprednjake.”
- Pet godina izučavam i sakupljam vina i mogu reći da imam solidnu kolekciji i da sam mnogo naučio o vinima, rekao je Vučić 2008. godine za “Press”.
U izjavi za list “Politika” Vučić je 2008. godine rekao da njegov podrum vina ima 28 kvadrata.
Dakle, gde je taj vinski podrum u njegovoj imovinskoj karti?

Aleksandar Vučić sa sinom Danilom u privatnom vinskom podrumu u Jajincima
Iz ovog tekst saznajemo da Aleksandar Vučić ima kuću u Jajincima, podrum vina i solidnu kolekciju vina iz celog sveta. Pretpostavićemo da se sva ta imovina nalazi na imenima njegovog voljenog brata, njegovog oca i/ili majke. (O njima i njihovoj imovini u nastavku teksta).
Prema nepotvrđenim informacijama, Aleksandar Vučić poseduje i vinograd, ali je on te navode demantovao.

Vučićeva “solidna” kolekcija vina iz celog sveta
Kuće, zemlja i njive u Bosni
Široj javnosti je malo poznato, posebno u Bosni i Hercegovini, da je Aleksandar Vučić poreklom iz Čipuljića kod Bugojna, u samom srcu Bosne.
U tekstu “Kurira” iz 2013. godine pod naslovom “Vučić ne želi da proda imanje u Bugojnu” saznajemo da Vučić poseduje veliko imanje u Bosni.
Vučićev stric koji živi u Bogujnu, Drago, za “Kurir” je opisao imovinu koju Vučić ne želi da proda.
- Aleksandrov otac, Bato, dolazio je do sada deset puta u Bugojno nakon rata, ali od tuge nije mogao da dođe i do svoje porodične kuće koja je porušena, baš kao i njegova nešto manja kuća u blizini. Aleksandar je prilikom poslednjeg boravka rekao da ne želi da proda te kućeU kući moje sestre je potvrdio i da ima nameru da ih obnovi. Takođe, oni i ovde u Bugojnu imaju dosta zemlje, njiva. Aleksandar je, takođe, rekao da ni to ne želi da proda, rekao je Drago, a prenosi “Kurir”.
Neprijavljeni automobil
U Vučićevoj imovinskoj kartu na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije ne piše da on poseduje automobil. Međutim, sudeći prema pisanju medija iz 2011. i 2013. godine, Aleksandar Vučić i te kako poseduje automobil.
U članku “Večernjih novosti” iz 2011. godine pod naslovom “Šta voze poznati: Aleksandar Vučić” navodi se da Vučić poseduje “škodu”.
To je članak od pre tri godine. Možda je “škodu” u međuvremenu prodao?

Crna “škoda” – FOTO: Večernje novosti (2011)
List “Naše novine” je početkom 2013. godine objavio tekst u kojem se navodi da se Aleksandar Vučić svojim privatnim automobilom voza po Beogradu bez obezbeđenja. Imajući u vidu to da “Naše novine” nemaju elektronsko izdanje, tekst tog lista preneo je sajt “Pressrs.ba“, elektronsko izdanje lista “Press” za Bosnu.
U tekstu piše:
- Urednik “Naših novina” prekjuče ujutro je na Novom Beogradu video Vučića kako se “škodom oktavijom” sam vozi na posao. Iako ima službeni automobil, vozača i pratnju, Vučić je odlučio da se upusti u “avanturu” i potpuno sam i neobezbeđen sedne za volan “oktavije”.

Crvena “škoda” – FOTO: Pressrs.ba (2013)
Da li primećujete razliku između dva vozila? “Večernje novosti” su objavile fotografiju crne “škode”, a bosanski “Press” fotografiju crvene “škode”. Da li se radi o dve različite “škode”?
Zašto Vučić ova vozila nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije?
Stan u Krunskoj
Kada se dogodio incident sa “prebijanjem” Vučićevog brata Andreja, od premijer samo saznali da njegovi roditelji žive u Krunskoj ulici na Vračaru.
Prema podacima sa fotokopije lične karte koju je Teleprompter.rs ranije objavio, a sa kojom je Andrej Vučić otvorio fantomsku firmu, navodi se da Andrej stanuje u Krunskoj 47.

Fotokopija lične karte Andreja Vučića
Prema podacima koje smo pronašli na sajtu Republičkog geodetskog zavoda, odnosno, katastru nepokretnosti, Vučići u toj zgradi zaista poseduju stan.
Naime, Vučićevi roditelji, Angelina i Anđelko, vlasnici su stana broj 17 u Krunskoj 47. Prema rečima premijera, njegovi roditelji tamo i žive.
Međutim, pregledom svih vlasnika stanova u toj zgradi pronašli smo nešto veoma intrigantno.
Vlasnik stana broj 10 u Krunskoj 47 je Republika Srbija. Koincidentno je to što se među vlasnicima privatnih stanova u stambenoj zgradi od 33 stana navodi Republika Srbija, u istoj zgradi u kojoj žive Vučićevi roditelji, a na istoj adresi koja se u ličnoj karti Vučićevog brata Andreja navodi kao adresa stanovanja.
Čisto sumnjamo da čovek od 40 godina (Andrej) živi sa svojim roditeljima dok se samo sprat niže nalazi stan u vlasništvu države kojom upravlja njegov brat (Aleksandar). Samo konstatujemo…
Ako niste primetili, oko Aleksandra Vučića samo kruže nekakve slučajnosti. Sve same slučajnosti. Međutim, znate kako naš narod kaže: “Gde ima dima, tu ima i vatre“.
Izvor: Teleprompter.rs
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.