Najnovije vijesti :
Home » , , , » ZAMETENI Zbog mećave blokiran put Beograd - Novi Sad preko Banstola

ZAMETENI Zbog mećave blokiran put Beograd - Novi Sad preko Banstola

Written By Unknown on petek, 6. februar 2015 | 12:29

Putni pravci od Novog Sada za Rumu preko Iriškog Venca i za Beograd preko Banstola su blokirani zbog snega.
Veliki broj šlepera, cisterni i autobusa, putničkih automobila nalazi se u koloni koja je zbog jake vejavice blokirana na deonici puta od centra Iriga prema Iriškom vencu na Fruškoj gori.

Na polovini puta od Iriga do Venca teški kamioni, zbog nanosa snega i klizavog puta, zaustavili su se i u potpunosti blokirali saobraćaj, što je stvorilo kilometarsku kolonu.

Slična situacija i na Banstolu, na putu Novi Sad-Inđija- Beograd. Teški kamioni zakrčili su i taj pravac, pa se putnici vraćaju prema Novom Sadu.

Prema svedočenju sa lica mesta na Autoputu Beograd-Novi Sad saobraćaj se odvija po klizavom kolovozu na kome je počeo da se formira snežni pokrivač.

Normalizovan saobraćaj na Iriškom vencu
Putevi Srbije su angažovali svu mehanizaciju za čišćenje snega na putnoj mreži, izjavio je danas rukovodilac Štaba Zimske službe Puteva Srbije Zoran Stojisavljević.
"Očekuje se snežni talas u celoj zemlji i Putevi Srbije su digli sve raspoložive kapacitete i uključili se u rašćićavanje puteva. Tako da spremno dočekujemo sneg", rekao je Stojisavljević.
Putari su na terenu i preventivno posipaju puteve.
"Nijedna deonica trenutno nije ugrožena ili kritična. Saobraćaj se otežano odvija jedino preko Iriškog venca, zato što teretna vozila idu tim pravcem bez zimske opreme", kazao je Stojisavljević.
Putevi Srbije su na putu preko Iriškog Venca, na deonici Petrovaradin-Irig-raskrsnica za Vrdnik, od 14 časova uveli zabranu kretanja za šlepere i kamione sa prikolicom.
Stojisavljević je rekao da su na tom putu preko Iriškog venca danas oko podne dva teretna vozila preprečila put, ali da je tu normalizovan saobraćaj. Saobraćajna policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila bez zimske opreme.
"Inače, saobraćaj se normalno odvija. Kolovoz je crn, odnosno očišćen i preko Zlatibora i preko Iriškog venca", dodao je Stojisavljević.
Zimska služba Puteva Srbije, u periodu od 15. novembra do 31. marta, održava oko 15.000 kilometara državnih puteva sa 160 punktova.
Putevi Srbije imaju na raspolaganju ukupno više od 66.730 tona soli i 1.500 tona hladne asfaltne mase. Zimska služba ima 709 putarskih vozila i kamiona, 328 mašina, 867 radnika putara, 189 tehničara, a održava 669 km autoputeva, oko 4.100 državnih puteva prvog reda i oko 10.240 km puteva drugog reda. Prema planu, na putevima prvog prioriteta će se posipati so i rizla, putevima drugog prioriteta rizla i šljaka, a na putevima trećeg prioriteta čistiće se sneg. (Tanjug)

Zimske službe u Novom Sadu na terenu
Zimske službe novosadskih javnokomunalnih preduzeća nalaze se na terenu danas od 15 sati, od kada je sneg počeo jače da pada u gradu. Portparolka JKP "Put" Jelena Stojsavljević rekla je da je to preduzeće zaduženo za čišćenje putnih pravaca na teritoriji grada i da zimska služba radi svoj posao.
"Snega ima na ulicama jer konstantno pada, ali su naše službe obezbedile nesmetan saobraćaj na putevima prvog stepena, odnosno na pravcima u gradu kuda idu trase linija gradskog saobraćajnog preduzeća", rekla je Stojsavljević.
Ona je dodala da su zimskoj službi tog preduzeća na raspolaganju i građevinska mehanizacija koja će, u slučaju potrebe, biti upotrebljena za raščišćavanje snega.
Zimska služba JKP "Put" od 19 sati biće u trećem stepenu pripravnosti, što znači da će na terenu biti 20 ekipa tog preduzeća, dok je do tog perioda bilo angažovano 15 ekipa.
Direktor JKP "Gradsko zelenilo" Aleksandar Bogdanović rekao je da su članovi zimske službe tog preduzeća na terenu i da rasčišćavaju trotoare i autobuska stajališta, kao i da za sada nema većih problema.
"Raspolažemo s dovoljnim količinama soli. Napravili smo raspored dežurstva tokom 24 sata i, bez obzira na to što sneg jako pada, ne očekujem bilo kakve probleme", rekao je Bogdanović.
U 19 sati počinje i sastanak gradskog Štaba za vanredne situacije u zimskim uslovima, a taj štab čine predstavnici svih javnokomunalnih preduzeća koje u svim sastavu imaju zimske službe, služba policije, hitne pomoći, vatrogasaca i članovi gradskog veća. 

Izvor: Tanjug / Blic


Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.