Najnovije vijesti :
Home » , , , , , , , , » Ukrajinci izgubili i treći avion za dva dana, u Debaljcevu panika zbog „severnog vetra”

Ukrajinci izgubili i treći avion za dva dana, u Debaljcevu panika zbog „severnog vetra”

Written By Unknown on četrtek, 5. februar 2015 | 00:23

PVO Novorosije oborila je još jedan – treći za dva dana – ukrajinski vojni avion.
Ovoga puta iznad grada Popasnaja oko kojeg se takođe vode borbe.

Snage Donjecke Republike završile su potpuno čišćenje grada Ugljegorska. Sa ovom operacijom se otvorio novi pravac napada na Debaljceco.
Zahvaljujući kontroli nad Ugljegorskom (pogledajte video kako je to izgledalo) – prve linije armije DNR sada su (sa te strane) na nekim mestima od ukrajinskih položaja udaljene samo 100 metara.
Prodor kod Ugljegorska dodatno je uzdrmao ukrajinske linije.
Predala se prva velika grupa ukrajinskih vojnika. Njih 55 . Svi su iz bataljona „Kijevska Rus”, a napustili su položaje oko Debaljceva i stigli u Harkov.
Jedinice Donjecke i Luganske Republike su im otvorile prolaz. Međutim, ukrajinske vlasti su uhapsile njihovog komandira Jevgenija Tkačuka. Pod optužbom da je odbio da izvršava naređenja.
Prvi ministar odbane DNR – legendarni Igor Strelkov – ocenio je noćas da će se Ukrajinci u „debaljcevskom kotlu” sve više kuvati. Naglasio je da će se t bitka tokom narednih nedelju ili dve pretvoriti u „borbu za donjecki aerodrom, samo mnogo većih razmera i sa obrnutim predznakom”.

Strelkov je još zagonetno dodao: „Kad bi dunuo „severni vetar” – Ukri bi kod Debaljceva bili brzo i potpuno razbijeni. „Severca” još nema, ali može dunuti, pa je panika među opkoljenima razumljiva jer se opereta može brzo završiti”.
Izvor: Fakti.org
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.