Najnovije vijesti :
Home » , , , , , , » Rusija u šest oblasti pokrenula mobilne strateške rakete „Topolj“, „Topolj-M“ i „Jars“

Rusija u šest oblasti pokrenula mobilne strateške rakete „Topolj“, „Topolj-M“ i „Jars“

Written By Unknown on četrtek, 5. februar 2015 | 10:06

MOSKVA je odlučila da „na terenu“ uvežbava nove, proširene mogućnosti i zadatke svog strateškog nuklearnog arsenala. A i da istovremeno prodemonstrira Vašingtonu i Briselu: da nema nameru da uzmiče u geopolitičkom ratu koji je u toku.
Portparol Ministarstva odbrane za Strateške nuklearne snage, pukovnik Igor Jegorov, otkrio je neke podrobnosti i ambicije tog uvežbavanja:

– Jedinice sa mobilnim interkontinentalnim balističkim raketama „Topolj“, „Topolj-M“ i „Jars“ u šest regiona Ruske Federacije uvežbavaće „bojeva dežurstva“ sa produženim rokovima i zonama borbenog patroliranja. U „pokretu“ je oko 700 „komada“ vojne tehnike zajedno sa mobilnim lansirnim rampama. A sve se odvija unutar pozicionih rejona u Tverskoj, Ivanovskoj, Kirovskoj i Irkutskoj oblasti, u Altajskom kraju i republici Marij El.
Pukovnik Jegorov je naglasio da novi plan borbenog patroliranja podrazumeva da će ruski raketni pukovi biti u pokretu po 60 dana tokom godine, a ostalo vreme – na svojim „dežurnim položajima“.

Izvor: Fakti.org
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.