BANjALUKA – Grupa mladih entuzijasta danas je u centru
Banjaluke, ispred objekta u kojem je donedavno bio smešten jedini
MekDonalds u RS-u, održala performans „Poslednji pozdrav iz Banjaluke“,
na kojem su hteli sarkastično da se oproste od hamburgera, burgera,
čizburgera, pomfrita i milk-šejkova.
U zaštitnim odelima i maskama, koje predstavljaju svojevrsnu parodiju na uniforme protiv radijacije, studenti Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci su prolaznicima predstavili hamburger koji je kupljen 17. novembra 2012. godine, u noći kada je otvoren resotran MekDonaldsa u Banjaluci.
„Iste večeri smo kupili burek i ćevape i posmatrali smo biohemijske promene koje se dešavaju na hrani. I dok su burek i ćevapi nakon sedam dana počeli da se raspadaju i da smrde, hamburgeru se to ni do danas nije dogodilo. On je i danas ‘živ’, kao što može da se vidi. Ostali smo zapanjeni kada smo videli da se proces razgradnje, primetan na bureku i ćevapima, a koji se mnanifestuje kroz pojavu plesni i buđi, uopšte ne pojavljuje na hamburgeru“, rekla je Dušla Kudra.
Ona je dodala da kupljeni hamburger tokom dve godine uopšte nije počeo da smrdi i da je to odličan pokazatelj da sastojci koji se u njemu nalaze ne mogu biti prirodnog porekla.
„Zahvalni smo građanima Banjaluke što su se oduprli ovoj globalnoj korporaciji i što su, uprkos svemu, ostali privrženi tradicionalnim jelima. Isto smo uradili i kada je MekDonalds otvaran, jer su mnogi pomislili da je dobro što u Banjaluku dolazi nešto veliko i poznato, a mi smo hteli da pokažemo i drugu stranu te medalje“, dodala je Kudra.
MekDonaldsov restoran u Banjaluci je zatvoren 16. februara, a kako su naveli iz kompanije Drimfuds, koja je vlasnik franšize za RS, zatvaranje je usledilo zbog „poslovnih razloga“.
Izvor: klix.ba / Pravda
U zaštitnim odelima i maskama, koje predstavljaju svojevrsnu parodiju na uniforme protiv radijacije, studenti Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci su prolaznicima predstavili hamburger koji je kupljen 17. novembra 2012. godine, u noći kada je otvoren resotran MekDonaldsa u Banjaluci.
„Iste večeri smo kupili burek i ćevape i posmatrali smo biohemijske promene koje se dešavaju na hrani. I dok su burek i ćevapi nakon sedam dana počeli da se raspadaju i da smrde, hamburgeru se to ni do danas nije dogodilo. On je i danas ‘živ’, kao što može da se vidi. Ostali smo zapanjeni kada smo videli da se proces razgradnje, primetan na bureku i ćevapima, a koji se mnanifestuje kroz pojavu plesni i buđi, uopšte ne pojavljuje na hamburgeru“, rekla je Dušla Kudra.
Ona je dodala da kupljeni hamburger tokom dve godine uopšte nije počeo da smrdi i da je to odličan pokazatelj da sastojci koji se u njemu nalaze ne mogu biti prirodnog porekla.
„Zahvalni smo građanima Banjaluke što su se oduprli ovoj globalnoj korporaciji i što su, uprkos svemu, ostali privrženi tradicionalnim jelima. Isto smo uradili i kada je MekDonalds otvaran, jer su mnogi pomislili da je dobro što u Banjaluku dolazi nešto veliko i poznato, a mi smo hteli da pokažemo i drugu stranu te medalje“, dodala je Kudra.
MekDonaldsov restoran u Banjaluci je zatvoren 16. februara, a kako su naveli iz kompanije Drimfuds, koja je vlasnik franšize za RS, zatvaranje je usledilo zbog „poslovnih razloga“.
Izvor: klix.ba / Pravda
Objavite komentar