Najnovije vijesti :
Home » , » (FOTO) Banjalučani priredili „ispraćaj“ MekDonaldsu

(FOTO) Banjalučani priredili „ispraćaj“ MekDonaldsu

Written By Unknown on sobota, 21. februar 2015 | 12:43

BANjALUKA – Grupa mladih entuzijasta danas je u centru Banjaluke, ispred objekta u kojem je donedavno bio smešten jedini MekDonalds u RS-u, održala performans „Poslednji pozdrav iz Banjaluke“, na kojem su hteli sarkastično da se oproste od hamburgera, burgera, čizburgera, pomfrita i milk-šejkova.

U zaštitnim odelima i maskama, koje predstavljaju svojevrsnu parodiju na uniforme protiv radijacije, studenti Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci su prolaznicima predstavili hamburger koji je kupljen 17. novembra 2012. godine, u noći kada je otvoren resotran MekDonaldsa u Banjaluci.

„Iste večeri smo kupili burek i ćevape i posmatrali smo biohemijske promene koje se dešavaju na hrani. I dok su burek i ćevapi nakon sedam dana počeli da se raspadaju i da smrde, hamburgeru se to ni do danas nije dogodilo. On je i danas ‘živ’, kao što može da se vidi. Ostali smo zapanjeni kada smo videli da se proces razgradnje, primetan na bureku i ćevapima, a koji se mnanifestuje kroz pojavu plesni i buđi, uopšte ne pojavljuje na hamburgeru“, rekla je Dušla Kudra.

Ona je dodala da kupljeni hamburger tokom dve godine uopšte nije počeo da smrdi i da je to odličan pokazatelj da sastojci koji se u njemu nalaze ne mogu biti prirodnog porekla.
banjaluka mek2 (FOTO) Banjalučani priredili ispraćaj MekDonaldsu
Prilikom ispraćaja prikazan je i „dvogodišnji“ hamburger (Foto: klix.ba)

„Zahvalni smo građanima Banjaluke što su se oduprli ovoj globalnoj korporaciji i što su, uprkos svemu, ostali privrženi tradicionalnim jelima. Isto smo uradili i kada je MekDonalds otvaran, jer su mnogi pomislili da je dobro što u Banjaluku dolazi nešto veliko i poznato, a mi smo hteli da pokažemo i drugu stranu te medalje“, dodala je Kudra.

MekDonaldsov restoran u Banjaluci je zatvoren 16. februara, a kako su naveli iz kompanije Drimfuds, koja je vlasnik franšize za RS, zatvaranje je usledilo zbog „poslovnih razloga“.
 
Izvor: klix.ba / Pravda
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.