Najnovije vijesti :
Home » , , , , » Bivši borac OVK prodaje kuću i sa šestoro dece napušta Kosovo (VIDEO)

Bivši borac OVK prodaje kuću i sa šestoro dece napušta Kosovo (VIDEO)

Written By Unknown on sobota, 7. februar 2015 | 08:19

Kada je stupio u redove terorističke OVK 1998. godine, 18-godišnji Faik Zogaj nije ni zamišljao da će doći vreme kada će zemlju za koju se borio napustiti dobrovoljno, prenose albanski mediji sa Kosova i Metohije. 
Njegova kuća zajedno sa imanjem od 30 ari je na prodaju po veoma niskoj ceni, a novac od kuće planira samo u jednu svrhu: finansiranje puta za odlazak sa Kosova i Metohije, za sebe, suprugu i šestoro dece.

„Odlučio sam, prodaću sve. Jednospratnu kuću, unutra je uređena. Daću je za 15 hiljada evra samo da odem odavde“, kaže Zogaj.
Hiljade Albanaca sa Kosova i Metohije  je pošlo u emigraciju preko Srbije i Mađarske, koristeći ilegalne puteve u potrazi za boljim životom.
Za Faika Zogaja prošlost koje se s ponosom seća ostala je samo na fotografijama koje je sačuvao. On sa nostalgijom i emocijama svojoj djeci pokazuje slike iz prošlosti.
Oči mu se napune suzama kada im govori o Ademu Jašariju i kaže im da je on živ, Albanci ne bi bežali sa svojih ognjišta.
Razlog zašto želi otići sa Kosova su ekonomski uslovi.
terorista Bivši borac OVK prodaje kuću i sa šestoro dece napušta Kosovo (VIDEO)
Faik Zogaj u suzama moli za posalo (Foto: Jutjub)
„Samo zarad ove dece, ni zbog čega drugog. Tražio sam posao dve godine, nigde nisam mogao da nađem. Ako imate ujaka ili nećaka za predsednika, ili nekog drugog, da ti ponude radno mesto, dobro je, inače drugačije nećete dobiti posao. Nisam ratovao za radno mesto“, rekao je on.
Ali da bi sakupio novac, on je odlučio da proda sve što ima, počevši od komjutera, kuhinjskih pribora pa sve do kuće. Ali najviše se brine za svoju 18-godišnju ćerku.

„Ona me je nekako držala da do danas ne odem, ali više nemam izlaza nego da napustim Kosovo“, kaže on.

Izvor: Info KS
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.