Najnovije vijesti :
Home » , , , , , » VUČIĆ SLAGAO DOK SI TREPNUO: Ovo su poslanici SNS-a sa duplim funkcijama

VUČIĆ SLAGAO DOK SI TREPNUO: Ovo su poslanici SNS-a sa duplim funkcijama

Written By Unknown on sobota, 10. januar 2015 | 04:43

Na jučerašnjoj sednici predsedništva Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić je izjavio da samo SNS nema poslanike sa duplim funkcijama. Međutim, kao i obično, Vučić je slagao dok si trepnuo. Ovo su poslanici SNS-a koji i dalje obavljaju duple funkcije.  
Vučić je rekao da je SNS privlačio pažnju i kritiku javnosti i da je on lično zadovoljan što su jedini koji nemaju poslanike kojima nisu prihvaćene ostavke na više funkcija.

- Sve ostale stranke imaju bezbroj primera (poslanika) sa više funkcija. Polako ali sigurno pokazujemo da time što sebe dovodimo u red imamo pravo da tražimo od drugih da se ponašaju odgovornije, rekao je Vučić.
Kao i obično, Vučić je slagao dok si trepnuo.
Poslanici SNS-a koji i dalje obavljaju duple funkcije su Aleksandar Jovičić, Saša Mirković, Vladimir Đukanović i Aleksandar Martinović.
Vučićev miljenik, Aleksandar Jovičić, je i dalje narodni poslanik i odbornik u Skupštini Grada Beograda. Poslanička plata mu je 105.000 dinara, a odbornička, koju prima još od 2012. godine, je 17.000 dinara, podaci su Agencije za borbu protiv korupcije.
Vučićev omiljeni omladinac
Još jedan Naprednjak koji obavlja duplu funkciju je Saša Mirković. On je narodni poslanik i predsednik Skupštine Grada Zaječara. Iako za funkciju predsednika skupštine ne prima novčanu naknadu, on i dalje ima dve funkcije. Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, njegova poslanička plata je svega 7.589 dinara.
Nema para ni za hranu
Nije jasno iz kojih finansijskih izvora Mirković finansira svoj život. U Srbiji živi sa 7.589 dinara?! Malo sutra.
Podsetimo da je Radomir Nikolić u medijima izjavio da je Saša Mirković isključen iz SNS-a, jer je odbio da podnese ostavku na duplu funkciju. Međutim, pismena odluka o isključenu ne postoji.
Poslanik SNS-a, Vladimir Đukanović, takođe ima dve funkcije. On je narodni poslanik i predsednik Skupštine Državne lutrije Srbije. Poslanička plata mu je 100.000 dinara, a “lutrijska” 59.189 dinara.
Veći od duple funkcije
Podsetimo da je Aleksandar Vučić trebalo da sankcioniše Vladimira Đukanovića, jer je bio posmatrač na izborima u Donjecku. Đukanović je rekao da je tamo bio kao privatno lice, a ne kao poslanik ili predstavnik države Srbije. Inače, narodni poslanici iz Srbije u privatnom svojstvu uvek posmatraju izbore u samoproglašenim republikama?!
Da li je potrebno spominjati Aleksandra Martinovića? On je poslanik SNS-a i  predsednik Skupštine Opštine Ruma. Prema podacima Agencija za borbu protiv korupcije, Martinović se vodi i kao predsednik nadzornog odbora “Galenike” i predsednik upravnog odbora Agencije za privatnizacije, ali smo pretragom dokumentacije tih institucija ustanovili da se Martinović više ne nalazi na tim funkcijama.
Ali, i dalje obavlja dve funkcije – poslaničku i predsedničku u SO Ruma.
Ko laže?
Vučić je na istoj sednici izjavio da je Balkanska istraživačka mreža bila plaćena da govori protiv “Er Srbije” i nedavno o navodnim manipulacijama u izboru firme za ispumpavanje vode u kopu “Tamnava Zapadno polje”.
- To su oni koji su lagali o ‘Er Srbija’, oni koji su dobili pare od gospodina (šefa Misije EU u Srbiji Majkla) Davenporta i EU da govore nešto protiv Vlade. Tim lažovima recite da su opet lagali“, rekao je Vučić.
Vučić kaže da svi lažu, svi kažu da Vučić laže. Pa, da li je moguće da se Aleksandar Vučić usuđuje nekoga da optuži da laže?! 
Izvor: Teleprompter
Share this post :

+ komentarji + 1 komentarji

11. januar 2015 ob 01:13

NIKO NE PLAĆA POREZ NA LAŽ.TREBA UVESTI POREZ NA LAŽ 50% OD PRIMANJA ZA SVE GRAĐANE , A KRIZA BI NESTALA ILI ZNATNO BILA MANJA. BUDŽET BI ZNATNO PORASTAO. OVO JE SUPER INOVACIJA

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.