Najnovije vijesti :
Home » , , , , , , » Sjećanje na krvavi Božić

Sjećanje na krvavi Božić

Written By Unknown on sreda, 7. januar 2015 | 05:26

Kravica - Neko je došao u moju kuću, opljačkao je i zapalio, ubio mog brata Milovana, a mene ranio. Te činjenice ignoriše međunarodna zajednica i pravosudni organi, kao da se u Kravici nije ništa desilo na Božić 1993. godine.
 
Rekao je ovo mještanin bratunačkog sela Kravica, Radenko Milanović na obilježavanju 22. godišnjice stradanja 49 srpskih civila i vojnika, koje su muslimanske snage iz Srebrenice ubile 7. januara 1993. godine.
Njegov komšija Jovan Nikolić podsjetio je da su muslimanske snage iz Srebrenice, koje je predvodio Naser Orić, ubijale "sve što je bilo živo u Kravici".
- Ubijali su starce, žene, djecu, čak pse i mačke hranjene na srpskim kućnim pragovima. Naša tuga je velika, a bol teži, jer za organizovano uništenje sela i njegovih stanovnika još niko nije odgovarao - istakao je Nikolić.
Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Bratunca Radojka Filipović poručila je da će Kravičani istrajati u borbi za pravdu.
Mještani su podsjetili da su muslimanske snage upale u selo u zoru 7. januara 1993. godine i ubile 49 Srba. Sva imovina je opljačkana. a zapaljeno je 688 kuća, 27 društvenih objekata i više od 2.000 pomoćnih objekata u naselju Kravica i još tridesetak okolnih sela.

Stradanje

Srodnici i saborci 158 mještana nastradalih u Kravici u posljednjem ratu upozorili su da za zločine počinjene na Božić i druge pravoslavne praznike u najvećem srpskom selu u Birču, još niko nije odgovarao.
Izvor: Glas Srpske
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.