Najnovije vijesti :
Home » , , , » MITROVIĆ NIJE KRIV: “Devojka je odmah preminula, nije joj ni mogao dati prvu pomoć”

MITROVIĆ NIJE KRIV: “Devojka je odmah preminula, nije joj ni mogao dati prvu pomoć”

Written By Unknown on sobota, 31. januar 2015 | 06:37

Viši tužilac Vera Stanić odlučila je da neće goniti Aleksandra Mitrovića, sina Željka Mitrovića, zato što nije pružio prvu pomoć pregaženoj Andrei Bojanić.
U zvaničnom odgovoru “Blicu”, Više republičko tužilaštvo navodi da se “sud oglasio nenadležnim”, jer je promenjena težina krivičnog dela za koje se tereti Mitrović.

- To je odlučeno posle dostavljenih saobraćajnih i psihijatrijskih veštačenja, video snimka kamere sa lica mesta, ali i drugih dokaza, kažu u Višem tužilaštvu za “Blic”.
Na snimku nesreće, koji su pogledali novinari “Blica”, vidi se da je Andrea kročila na pešački prelaz kada je na semaforu pešacima već 14 sekundi bilo crveno. Tu je i saobraćajno veštačenje koje je potpisao samostalni veštak Branimir Anđelković. On je uz pomoć kompjuterskog programa “PC Crash” utvrdio da je Mitrović vozio manjom brzinom od 70 km na sat, dok je ograničenje 50 km na sat.
Na osnovu tih tvrdnji samostalnog veštaka tužiocu Veri Santić bilo je dovoljno da predloži da se predmet vrati na nižu instancu.
Očuh Andree, Saša Petrović, kaže za “Blic” da je primio obaveštenje da će istraga biti pokrenuta iz početka. On kaže da ga je osnovni tužilac obavestio da će “ponovo pokrenuti istragu jer sumnja u tačnost podataka koji su do sada prikupljeni”.
Izvor: Teleprompter
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.