Najnovije vijesti :
Home » , , , , , » „Hapšenje Srba u Vukovaru nastavak nasilne asimilacije“

„Hapšenje Srba u Vukovaru nastavak nasilne asimilacije“

Written By Unknown on sobota, 10. januar 2015 | 09:50

NOVI SAD – Treća Srbija od  Republike Hrvatske traži momentalno puštanje na slobodu uhapšenih mladića srpske nacionalnosti koje su uhapšeni u Vukovaru.
– Očigledno su ovi nedužni mladići uhapšeni kao moneta za predizborno potkusurivanje i za nastavak političke kampanje u kojoj je antisrbizam veoma važna kategorija. Smatramo skandaloznim to što su ovi srpski mladići uhapšeni samo zato što su se na Badnji dan slikali sa zastavom Republike Srbije. Još skandaloznije je to što je zvanično policija saopštila da su uhapšeni zato što su se slikali sa nedozvoljenim obeležjima. Ova konstatacija je kranje licemrena jer ispada da na desetine hiljada ljudi koji na koncertima Marka Perkovića Tomposona nose ustaška i nacistička obeležja ninakoji način ne smetaju zvaničnoj Hrvatskoj – kaže se u saopštenju Treće Srbije.

treca srbija 187x187 Hapšenje Srba u Vukovaru nastavak nasilne asimilacije
Grb Treće Srbije
U Trećoj Srbiji kažu da je ovo je nastavak politike nasilne asimilicije Srba u Hrvatskoj i na to se mora ukazati. Srbima u Hrvatskoj su uskraćena osnovna ljudska prva, čak i pravo na imovinu, jezik i pismo.
– Pozivamo i Ministarstvo inostranih poslova Republike Srbije da ovim povodom reaguje i da se obrati institucijama Evropske Unije i UN da te institucije pokušaju da utiču na Republiku Hrvatsku – kaže se u saopštenju.

Izvor: Pravda
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.