Najnovije vijesti :
Home » , , , , » ESKALACIJA: Štab armije DNR izvestio o borbama na svim delovima fronta

ESKALACIJA: Štab armije DNR izvestio o borbama na svim delovima fronta

Written By Unknown on nedelja, 1. marec 2015 | 04:49

DONBAS – Štab armije DNR je izvestio da na svim delovima fronta bukte sukobi, te da ukrajinska armija nastavlja da granatira aerodrom u Donjecku, kao i pozicije armije DNR u reonu Peski.
U izveštaju se navodi i da je istočni deo fronta pod vatrom, te severni deo Gorlovke, a u oblasti Marijupolja se beleže neprekidne razmene vatre.

Na svim delovima fronta i armija DNR i armija LNR vodi borbe sa ukrajinskom armijom. Ukrajinska armija koristi minobacače artiljerijskog kalibra 120mm, ali i tenkove, oklopna borbena vozila, saopšteno je agenciji Novorosinform.
Armija DNR je zaplenila nekoliko tenkova, borbenih vozila, ali i cele magacine municije i pešadijskog naoružanja.
Armija DNR očekuje još veće udare na Donjeck, jer je primećeno grupisanje i koncentrisanje artiljerijskih snaga u pravcu Donjecka. Na svim linijama fronta beležimo stalna pregrupisavanja ukrajinske armije, stoji u izveštaju štaba armije DNR, navodi agencija Novorosinform.
Uprkos stalnoj razmeni vatre i neprekidnim borbama, armija DNR je danas najavila završetak procesa uklanjanja teškog naoružanja sa prve linije fronta u cilju ispunjavanja obaveza koje proističu iz Minskog dogovora. Armija LNR je najavila da će do 3. marta ukloniti svo teško naoružanje,a da je trenutno uklonjeno oko 80% teškog naoružanja.
Edvard Basurin, zamenik ministra odbrane DNR, danas je kritikovao ukrajinsku armiju ističući da su uklonili svega 15% svog teškog naoružanja i to bez kontrole misije OEBS-a.

Izvor: Pravda
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.