Najnovije vijesti :
Home » , , , , , » Koliko vredi srpski život?

Koliko vredi srpski život?

Written By Unknown on petek, 21. november 2014 | 16:22

Pre početka Evroligaške utakmice između Galatasaraja i Crvene zvezde navijači turskog tima su ubili navijača Crvene zvezde.
Pre pet godina u centru Beograda došlo je do sukoba navijača Partizana i Tuluza čije ishod bio smrt Brisa Tatona. Iako je postojalo mnogo dokaza da srpski navijači nisu krivi, o tome je čak snimljen i dokumentarni film pod nazivom "Pretpostavka pravde", i nakon brojnih protesta po nalogu tadašnjeg predsednika Srbije, Borisa Tadića, trinaest srpskih navijača je optuženo na 240. godina zatvora.

Tada su sve antisrpske NVO vršile prljave kampanje protiv srpskih navijača kao i protiv srpskih nacionalista. Mediji koji se finansiraju sa zapada, kao npr. B 92, Blic, E-novine i slični, prave emisije i pišu tekstove u kojima se srpski navijači opisuju kao monstrumi, a Brisa Tatonom opisan kao svetac iako je bio član veoma nasilne desničarske organizacije i kao njen član te organizacije imao napade na druga lica hladnim oružijem.

Juče je u velikom navijačkom sukobu između pristalica Galatasaraja i Crvene zvezde u kojoj je dvadesetpetogodišnji Marko Ivković izgubio život.

Na blagajnama Abdi Ipečki Arene redari nisu željeli prodati karte pristalicama crveno-belih koji su stajali ispred dvorane kada su se pojavili navijači domaćeg tima koji su provocirali sa Albanskim zastavama i uzvikivali "Kosovo, Kosovo" nakon čega je došlo do sukoba u kome je Marko Ivković izgubio život.

Odmah nakon završetka utakmice trener Galatasaraja je znao za nesrećni događaj, ali je ipak dao bolesnu izjavu u kojoj je rekao:

- Oko 300 terorista (navijača Crvene zvezde) došlo je ovde bez ikakvih karata i napali su naš narod. Evroliga mora da suspenzuje te ljude - rekao je Ataman.

Sada će se vidjeti da li srpski političari imaju trunku obraza i da li će tražiti najstrože kazne počinioce ovog gnusnog dela. Sada je na njima da pokažu koliko im je stalo do vlastitog naroda, kao i da pokažu koliko vredi jedan srpski život. Naravno, sada očekujemo da mediji i NVO pokrenu ako ne veću onda barem podjednaku kampanju kao i u slučaju Brisa Tatona.

Saučešće porodici nastradalog mladića, njegovoj braći Delijama...

Izvor: Nacional
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.