Najnovije vijesti :
Home » , , , , , , , , , , , , , , » VLADA UKRAJINE LEGALIZOVALA UBIJANJE: DONET ZAKON KOJI DOZVOLJAVA OFICIRIMA DA PUCAJU U SVOJE VOJNIKE!

VLADA UKRAJINE LEGALIZOVALA UBIJANJE: DONET ZAKON KOJI DOZVOLJAVA OFICIRIMA DA PUCAJU U SVOJE VOJNIKE!

Written By Unknown on petek, 6. februar 2015 | 07:20

Poslanici Vrhovne Rade (parlamenta) Ukrajine praktično jednoglasno su izglasali zakon koji daje pravo oficirima koji komanduju jedinicama da pucaju u vojnike.
Za zakon je glasalo 260 poslanika od potrebnih 226.
U obrazloženju se navodi da oficiri dobijaju ovlašćenja da lično primenjuju fizičke mere i specijalna sredstva, a u borbenoj situaciji i oružje ili da daju potčinjenima naređenja da primenjuju ta sredstva, „ako na drugi način ne mogu da se izbore s vojnicima“.
Protivpravnim radnjama se smatraju krivična dela vojnika vezana za neposlušnost, pružanje otpora ili pretnje nasiljem pretpostavljenom, kao i samovoljno napuštanje borbenih položaja i mesta gde su stacionirane jedinice.
Jedan od autora dokumenta koji je Radi bio podnet na razmatranje 29. januara je poslanik Jurij Bereza, protiv koga je u Rusiji podneta krivična prijava zbog opravdavanja terorizma.
U proteklih nekoliko meseci zvanični Kijev se ozbiljno zabrinuo zbog problema dezerterstva u jedinicama Oružanih snaga Ukrajine.
Juče je grupa ukrajinskih hakera „Kiberberkut“ došla do naređenja prvog zamenika šefa Antiterorističkog centra pri Službi bezbednosti Ukrajine general-potpukovnika Sergeja Popka o formiranju odreda za sprečavanje povlačenja.
U dokumentu piše da će nadzorna grupa, koja treba da sprečava masovno bežanje vojnika iz svojih jedinica, biti formirana od dobrovoljaca.
Još ranije je sa postojanjem odreda za sprečavanje povlačenja u ukrajinskoj armiji upoznao javnost zamenik ministra odbrane DNR Eduard Basurin.
Otkad je uvedena praksa korišćenja tih odreda, znatno se povećala verovatnoća opkoljavanja ukrajinskih jedinica.
To je ustanicima rekao ranjeni pripadnik OS Ukrajine koji je bio zarobljen.
Izvor:Pravda
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.