Najnovije vijesti :
Home » , , , , , , » Apel sa humanitarnu pomoć građanima Novorusije: Stanje u Prvomajsku kao u Lenjingradu 1942!

Apel sa humanitarnu pomoć građanima Novorusije: Stanje u Prvomajsku kao u Lenjingradu 1942!

Written By Unknown on sreda, 4. februar 2015 | 05:15

BEOGRAD – Treća Srbija počinje veliku akciju za prikupljanje humanitarne pomoći za narod Novorusije. To je rečeno na današnjoj konferenciji za medije. U „Sberbanci“ je otvoren namenski dinarski žiro-račun broj 285-2211800000001-73 na koji svi zainteresovani građani mogu da uplate novac.
- Građanski rat koji se vodi na istorku Ukrajine danas je doveo do ozbiljne huanitarne katastrofe, a mi kao narod koji smo doživeli strahote građanskog rata smo posebno osetljivi na to –  rekao je Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije.

- Ne smemo zaboraviti svu pomoć koju smo, u za nas teškim danima tokom 90-ih godina, dobili od strane ruskog naroda, iako je i njima tada bilo veoma teško. Naš narod kaže pamti pa vrati, te stoga i mi svesni težine huanitarne katastrofe u Novorusiji pokrećemo ovu akciju. Takođe, borba koja se danas vodi u Novorusiji predstavlja i čin borbe protiv revizije istorije, jer svedoci smo da u Hrvatskoj tokom 90-ih godina i danas na istoku Ukrajine, neometano mogu da deluju paravojne formacije sa nacističkim obeležjima. Svi moramo raditi na tome da sudbina Novorusije i naroda koji tamo živi ne bude ista kao sudbina Republike Srpske Krajine i Srba koji su tamo živeli – zaključio je Parović.
Vladimir Danovič Zotov, koji je na konferenciji predstavljao Komitet za državno uređenje Novorusije, prisutnim novinarima je pročitao pozdravno pismo g. Vladimira Rogova, kopredsednika Komiteta za državno uređenje Novorusije.
- O razmerama humanitarne katastrofe koja danas vlada u Novorusiji najbolje govori primer grada Prvomajsk koji je poput Lenjingrada u Drugom svetskom ratu, već više meseci u potpunoj blokadi – rekao je Zotov.
- Narod Prvomajska ima dnevno sledovanje od 250 grama hleba po čoveku i to je jedina hrana koju ti ljudi imaju u toku dana, a pri tome su izloženi svakodnevnim raketiranjem od strane ukrajinske armije. Sa samo stotinu dinara pomoći, dvadesetčetiri stanovnika Prvomajska bi dobilo ovo svoje dnevno sledovanje – zaključio je Zotov.

Tehničko sprovođenje humanitarne akcije sprovešće Fondacija Dostojanstvo. Predsednik Fondacije Dostojanstvo Miroslav Ilić, rekao je da je dinarski žiro-račun namenjen za pomoć narodu Novorusije otvoren u „Sberbanci“. Pozivam sve građane ali i sve druge organizacije da se pridruže ovoj akciji jer ovde nije reč o dnevnoj politici već o potrebi da budemo solidarni sa onima kojima je danas teško.
Izvor: Pravda
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.