Najnovije vijesti :
Home » , , , , » Zavetnici: Srećan rođendan, Republiko Srpska!

Zavetnici: Srećan rođendan, Republiko Srpska!

Written By Unknown on četrtek, 8. januar 2015 | 16:17

Srpski sabor Zavetnici državnom rukovodstvu Republike Srpske i svim njenim građanima najiskrenije čestita krsnu slavu i Dan Republike Srpske, praznik Svetog arhiđakona Stefana. 

Stvorena u vihoru rata, u trenucima najvećih nepravdi i pritisaka nad srpskim narodom, odbranjena i sačuvana nadljudskim naporima i krvlju našeg naroda, Republika Srpska predstavlja jednu od najvećih i najblistavijih srpskih pobeda u poslednjoj deceniji 20. veka.

Ona je tekovina nastala dugotrajnom borbom srpskog naroda u odbrani i očuvanju svojih vekovnih ognjišta, svog istorijskog prava i svoje teško stečene nacionalne slobode. 

Bilo je i biće mnogo pokušaja da se jedna takva čista i uzvišena pobeda našeg naroda poništi, izbriše i pretvori u nešto što bi značilo novo ropstvo i novi pokušaj brisanja srpskog nacionalnog bića sa prostora Balkana. 

Danas se sećamo svih onih koji su svojom žrtvom podigli temelje Republike Srpske, ali i podsećamo da je na svima nama dužnost, da kao i do sada, sačuvamo nacionalnu samostalnost i državotvornu svest. 

Uvereni smo da će državno rukovodstvo i građani Republike Srpske istrajati na putu nacionalnog okupljanja i narodnog jedinstva u snažnoj odbrani svih izvornih pricipa Dejtonskog sporazuma. 

Mi duboko verujemo u konačno ujedinje svih srpskih zemalja pod okupacijom u jedinstvenu i nezavisnu državu. Verujemo da ćemo zajedničkom borbom, doslednošću i upornošću ostvariti vekovni san zbog kojeg su kroz istoriju stradali naši preci – da Drina bude kičma Srbije, a ne granica!

Izvor: Zavetnici.rs
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.