Najnovije vijesti :
Home » , , , , » Ustaški zločinac Glavaš najveći zemljoposednik u Srbiji

Ustaški zločinac Glavaš najveći zemljoposednik u Srbiji

Written By Unknown on petek, 9. januar 2015 | 00:50

BEOGRAD– Hrvatski novinar Domagoj Margetić izjavio je da je Branimir Glavaš, osuđeni ratni zločinac, vlasnik Poljoprivrednog preduzeća „Ratkovo“ iz ovog mesta. Prema njegovim rečima, Glavaš je među najvećim zemljoposednicima u Srbiji jer je na njegovo ime uknjiženo čak 150.000 hektara u našoj zemlji.
Domagoj je izjavio da iza osječke firme „Žito grupa“, koja je postala vlasnik PP „Ratkovo“, stoji kapital Glavaša. On je izjavio i da su Hrvati u procesima privatizacije srpskih poljoprivrednih preduzeća postali vlasnici oko 250.000 hektara oranica u Vojvodini.

Većinski vlasnik Poljoprivrednog preduzeća „Ratkovo“ iz Ratkova kod Odžaka je hrvatska firma „Novi agrar“ iz Osijeka, stoji u Agenciji za privredne registre. Manjinski vlasnik, sa svega 3,6 odsto udela je domaća firma „Alfa žito“, u vlasništvu Borislava Lilića, koji je bio prvobitni kupac celog „Ratkova“, a potom je većinski udeo prodao hrvatskom preduzeću.

Izvor: Večernje novosti
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.