Najnovije vijesti :
Home » , , , » ŠOK: Direktor EGZIT-a obećao da će taj festival da promoviše srpske nacionalne interese i istinu o stradanju Srba u NDH

ŠOK: Direktor EGZIT-a obećao da će taj festival da promoviše srpske nacionalne interese i istinu o stradanju Srba u NDH

Written By Unknown on četrtek, 29. januar 2015 | 12:04

NOVI SAD – Dušan I. Kovačević, direktor festivala EGZIT, dobitnik je Februarske nagrade Novog Sada za 2014. godinu, odlučeno je na svečanoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.
Najviše gradsko priznanje dodeljeno je Dušanu Kovačeviću za afirmaciju imena i renomea grada Novog Sada na svetskom nivou putem muzičkog festivala EGZIT, kao i za društveni aktivizam kojim je doprineo promociji pozitivnih uzora, širenju, jačanju i oplemenjivanju kulturološke svesti i društvene odgovornosti građana, posebno mladih. Novčani deo nagrade, kako je izglasano na jučerašnjoj sednici, iznosi 130 hiljada dinara.

Da Kovačević dobije tu nagradu glasala je i politička organizacija Treća Srbija, a njihovo obrazloženje takve odluke šokirao je njihove političke protivnike. Naime, predsednik Treće Srbije najavljuje da će festival EGZIT braniti srpske nacionalne interese i pomoći da se javnosti predstavi puna istina o stradanju srpskog naroda u NDH.

Pogledajte istupanje Miroslava Parovića koje je šokiralo sve liberalne snage u Novom Sadu koje su u EGZIT-u do sada videle svog saveznika.

Izvor: Pravda
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.