Najnovije vijesti :
Home » , , , , , » Pogledajte kakvu je poruku Putin poslao Kijevu na Božić

Pogledajte kakvu je poruku Putin poslao Kijevu na Božić

Written By Unknown on sreda, 7. januar 2015 | 14:57

Po svom običaju, predsednik Rusije Vladimir Putin svake godine prisustvuje božićnoj liturgiji u nekoj manjoj crkvi van prestonice.
Kao što smo već pisali, Putin je ove godine odabrao da Božić proslavi u crkvi Pokrova Bogoridice u selu Otradnoje, blizu Voronježa, na jugu Rusije
Međutim, ova crkva je poznata i po tome što je do sada obezbedila smeštaj i hranu za više od 900 izbeglica iz istočne Ukrajine, a  Voronješka oblast graniči se sa pobunjenim Luganskim regionom u Ukrajini. 
Putin je crkvi darovao ikonu Hrista Pantokratora. Starešina hrama protojereju Genadiju Zaridzeu rekao je da će ona biti postavljena u prostorijama prihvatilišta za izbeglice iz Donbasa. 
Činjenica da je ruski predsednik za proslavu Božića odabrao pograničnu oblast sa Ukrajinom, kao i to da je izabrao crkvu u kojoj su zbrinute izbeglice može biti tumačena kao njegova podrška stanovništvu pobunjenih ukrajinskih regiona, ali i kao upozorenje Kijevu.
Izvor: Srbija danas
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.