Najnovije vijesti :
Home » , , » Dodik: Republika Srpska nije slučajan hir

Dodik: Republika Srpska nije slučajan hir

Written By Unknown on četrtek, 8. januar 2015 | 06:09

BANjALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas, povodom obeležavanja 9. januara – Dana RS, da je taj bosansko- hercegovački entitet svojim postojanjem pokazao da nije „slučajan hir, ili dašak vetra nanesen raspadom bivše Jugoslavije“, već trajno opredeljenje ljudi koji žive na tom prostoru.
Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da će institucije Srpske učiniti sve da brzo osmisle i sprovedu veoma opsežne mere koje će dodatno stabilizovati taj entitet, omogućiti privredni rast i novo zapošljavanje.

Kazao je i da je neophodno da se svi u RS „s novom energijom okupe oko rešavanja problema koji postoje“, prenela je fena.
„Republika Srpska je sinonim slobode za srpski narod, ali i dobro mesto za život drugih“, naglasio je Dodik povodu Dana RS, nakon što je zajedno sa predsednikom Narodne skupštine RS Nedeljkom Čubrilovićem, premijerkom Željkom Cvijanović i drugim entritetski zvaničnicima odao počast „zaslužnima za stvaranje RS“.
Prethodno, predsednik parlamenta Čubrilović je izjavio da postojanje RS, kao jedinstvenog i ravnopravnog dela Bosne i Hercegovine, više niko ne može dovoditi u pitanje.
I predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić smatra da je Republika Srpska danas prebrodila svoje ključne izazove i da taj bosmasko-hercegovački entitet više niko ne dovodi u pitanje.
„Sada je na nama da RS ekonomski osnažimo, da se više bavimo ekonomijom i time osiguramo perspektivu, posebno mladima, jer su oni temelj Srspske“, poručio je Ivanić koji je u susret Danu RS položio vence na Spomenik palim borcima NOR-a, na Spomen-kosturnici na Novom groblju, te na Spomenik palim borcima bivše Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju „Sveti Pantelija“.

Izvor: Tanjug
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.