Najnovije vijesti :
Home » , , , , » FENOMENALNA TORTA: Čoko Bobo – najtraženija torta koja je ikada izmišljena!

FENOMENALNA TORTA: Čoko Bobo – najtraženija torta koja je ikada izmišljena!

Written By Unknown on ponedeljek, 17. november 2014 | 02:49



Najtraženija torta koja je ikada izmišljenja, od čoko boba. Fantastičnog je izgleda i ukusa, a postaje omiljena poslastica svakoga ko je proba…

Sastojci:

200g (čvrsto upakiran) smeđeg šećera
185 ml (3/4 šalice) mlijeka
125g maslaca, nasjeckanog
115 g (3/4 šalice) brašna
75g (1/2 šalice) glatkog brašna
50g (1/2 šalice) kakao u prahu
3 jaja, lagano se tuče
185 g maslaca, extra, na sobnoj temperaturi
345g (2 1/4 šalice) glazuru šećer u smjesu
95g (3/4 šalice) slad mlijeko u prahu
1 žlica mlijeka, pomoćni
465 g Čoko kuglica
300g tamne čokolade za kuhanje, sitno sjeckani
125ml (1/2 šalice) zadebljana vrhnja
30g maslaca



Korak 1.
Zagrijte pećnicu na 160 ° C. Namažite 20cm u krug tavu sa maslacem. Linije baze i strane tave sa papirom za pečenje.

Korak 2
Stavite smeđi šećer, mlijeko i maslac u mikrovalnu-sigurnu zdjelu. Kuhati u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi, miješajući svake minute, za 4-5 minuta ili dok se maslac ne otopi i smjesa bude glatka.

Korak 3
Koristite balon, umutiti miksajući kombinirati brašno i kakao maslac u smjesi. Umutiti u jajetu. Ulijte u pripremljenu tavu za prženje. Peći 55 minuta. Izdvojiti u tavi za 5 minuta da se ohladi prije nego odnesete na rešetke da se ohladi u potpunosti.

Korak 4
Da bi fil napravili, stavite čokoladu, vrhnje i maslac u mikrovalnu-sigurnu zdjelu. Kuhati u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi, miješajući svake minute, za 2-3 minuta ili dok se čokolada istopi i smjesa bude glatka.

Korak 5
Koristite električni mikser i izmiksajte dodatni maslac u zdjelu dok ne bude blijed i kremast. Ubaciti šećer za glazuru, mlijeka u prahu i ekstra mlijeko dok smekša. Miješati 1 1/2 žlice smjese.

Korak 6
Postavite preostalu smjesu na stranu za 1 sat i 30 minuta ili dok ne postane gusta, sjajna za mazanje.

Korak 7
U međuvremenu, koristite veliki nazubljeni nož i režite tortu vodoravno u četiri sloja. Stavite biskvit na pladnju. Spreda s jedne trećine na zaleđivanje. Nastavite slojeve sa sa ostalim smjesama i glazuru na kraju, završivši s kolačem. Pokrijte i stavite u hladnjak na 1 sat 30 minuta da se hladi.

Korak 8
Namažite poslijednjim filom iz koraka 4. tortu i ukrasite s čoko bobicama.

Izvor:Recepti sa stilom

Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.