Sastojci:
Za biskvit:
-3 jaja
-50 g šećera
-100 ml ulja
-100 ml mlijeka
-150 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-½ vrećice Prašak za pecivo Dolcela
-1 Vanilin šećer Dolcela
Za kremu:
-200 ml mlijeka
-200 g bijele čokolade
-150 g maslaca
-2 žlice pina colade (ili nekog drugog likera od kokosa)
-120 g kokosovog brašna
-100 g listića badema
Priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.
Dodajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
Ohlađeni biskvit narežite na kockice.
Mlijeko i čokoladu natrganu na kockice zagrijte.
Kad se otopi dodajte maslac i zagrijte do vrenja.
Maknite s vatre i dodajte pina coladu.
Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smjesu kokosova brašna i listića badema.
Izvor:
Domaci kuhar
Za biskvit:
-3 jaja
-50 g šećera
-100 ml ulja
-100 ml mlijeka
-150 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-½ vrećice Prašak za pecivo Dolcela
-1 Vanilin šećer Dolcela
Za kremu:
-200 ml mlijeka
-200 g bijele čokolade
-150 g maslaca
-2 žlice pina colade (ili nekog drugog likera od kokosa)
-120 g kokosovog brašna
-100 g listića badema
Priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.
Dodajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
Ohlađeni biskvit narežite na kockice.
Mlijeko i čokoladu natrganu na kockice zagrijte.
Kad se otopi dodajte maslac i zagrijte do vrenja.
Maknite s vatre i dodajte pina coladu.
Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smjesu kokosova brašna i listića badema.
Izvor:
Domaci kuhar
Objavite komentar