Najnovije vijesti :
Home » , , , , , » OD KRIMA DO KAVKAZA: Velike vojne vežbe ruskog PVO-a

OD KRIMA DO KAVKAZA: Velike vojne vežbe ruskog PVO-a

Written By Unknown on sobota, 7. marec 2015 | 03:06

RUSIJA – „Posade PVO sistema imaju zadatak da odbiju napade taktičke avijacije, bespilotnih letelica i napade iz visokopreciznog oružja „protivnika“.
Na jugu Rusije, od Krima do Kavkaza, u toku je velika vojna vežba ruskog PVO-a koja će trajati do 10. aprila.

U vežbama učestvuje više od 2.000 vojnika sa 500 jedinica naoružanja.
U vežbu odbijanja napada uključeni su mobilni raketni sistemi „Igla“, topovsko-raketni sistemi „Tunguska“, artiljerijski sistemi „Šilka“ i raketni sistemi S-300V, „Strela-10“, „Tor“ i „Osa“.
„Posade PVO sistema imaju zadatak da odbiju napade taktičke avijacije, bespilotnih letelica i napade iz visokopreciznog oružja ‘protivnika’. Takođe će izvesti osmatranje složene vazdušne situacije u uslovima elektronske borbe“, navedeno je u saopštenju Južnog vojnog okruga.
U saopštenju se ističe da se vežbe, koje će trajati do 10. aprila, izvode na 12 poligona u Južnom, Severokavkaskom i Krimskom federalnom okrugu, kao i u ruskim vojnim bazama u Jermeniji, Južnoj Osetiji i Abhaziji.

Tokom vežbi za pripadnike radarskih jedinica će biti stvoreni složeni uslovi vazdušne situacije tokom odbijanja masovnih raketnih i avio-napada „protivnika“, navodi se u saopštenju.
Izvor: fakti.org
Share this post :

+ komentarji + 1 komentarji

11. maj 2015 ob 11:21

Zasto koristite SLOVENACKI jezik na blogu?

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.