Najnovije vijesti :
Home » , , , , , » BITKA ZA ŽIVOT POVREĐENE BEBE: Lekari preduzimaju sve mere da spasu dete!

BITKA ZA ŽIVOT POVREĐENE BEBE: Lekari preduzimaju sve mere da spasu dete!

Written By Unknown on nedelja, 2. november 2014 | 23:11


Majka deteta (17) tvrdi da su povrede nastale od pada detete. Mi nemamo nikakve anamnestičke podatke o tome, ali toliko povreda ne može da se desi padom", rekao je Miletić
JAGODINA- Direktor Opšte bolnice u Jagodini dr Darko Miletić potvrdio je da je u ovu ustanovu dopremljena šestomesečna muška beba iz sela Slatina kod Jagodine, sa prelomom desne podlaktice i dosta hematoma po celom telu, i da lekari preduzimaju sve mere da spasu dete.
"Majka deteta (17) tvrdi da su povrede nastale od pada detete. Mi nemamo nikakve anamnestičke podatke o tome, ali toliko povreda ne može da se desi padom", rekao je Miletić.
"Obzirom da je to dete bilo povređeno i pre mesec-dva, kada je imalo prelom butne kosti, to izaziva sumnju kod nas, jer tako nešto se ne dešava slučajno. Najblaže rečceno, o detetu se ne vodi računa kako treba", rekao je direktor Opšte bolnice u Jagodini.
On je najavio da će sutra na jutarnjem sastanku formirati konzilijum lekara da se "nešto definiše i oko detete i oko majke", koja je takođe u bolnici, navodeći da u ovom trenutku "ne možemo tvrditi 100 odsto da je dete zlostavljano".
"Obavljen je psihijatrijski pregled majke i psihijatri su predložili, s obzirom da je ponašanje majke i u bolnici takvo, da se i nad njoma i nad detetom bdije 24 sata. Majka se protivi takvom nadzoru, a nama je teško, katastrofalno, raditi bilo šta protiv njene volje", rekao je Miletić.
"Ne polazim od solucije da je neko bolestan i zlostavlja dete, ali morate da razmišljate i na tu temu. Nezahvalno je tvrditi da je neko zlostavljanjem naneo te povrede. Međutim, jednostavno, mnogo je tu slučajnosti, a sa druge stane porodica ne sarađuje sa nama", napomenuo je Miletić.
"Preduzeli smo i poduzimamo sve mere da se dete spasi", rekao je direktor Opšte bolnice u Jagodini.
U Policijska uprava u tom gradu je večeras rečeno da policija u saradnji sa Višim tužilaštvom u Jagodini radi na rasvetljavanju ovog slučaja, a uključen je i Centar za socijalni rad.
 Izvor:Kurir
Share this post :

Objavite komentar

 
Programirao - Dizajnirao: za više informacija pratite me putem: © 2015 Nacional - Sva prava zadržana.
Novine Nacional Osnivač sajta. Novine Nacional, Glavni admin sajta. Facebook Twitter Zabranjeno kopiranje sadržaja bez navođenja izvora.